mr. J.A.C. (Julia) Fischer

Juridisch medewerker


Julia is een creatief denker en pakt dingen snel op. Ze werkt nauwkeurig, wil altijd het naadje van de kous weten en is boven alles zeer mensgericht. Julia is geboren en getogen in Duitsland, studeerde rechten in Nijmegen en Bologna en spreekt meerdere talen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zij op haar plek is bij onze German Desk.

Specialistenverenigingen

  • Vereniging Kunst Cultuur Recht (VKCR)

Contact

Kennis

Roofkunst uit de Tweede Wereldoorlog en het Nederlandse restitutiebeleid

Tijdens WO-II ontvreemde cultuurgoederen zijn niet allemaal teruggeven aan de oorspronkelijke eigenaar en kwamen zo in de rijkscollectie en in andere museumcollecties terecht. .Het restitutiebeleid blijft mogelijk langer van kracht

februari 2018

Klacht in de gezondheidszorg – hoe werkt een medisch tuchtcollege?

Van het indienen van de klacht tot de uitspraak.

augustus 2017

Diefstal op internet – 6 praktische tips om je foto’s te beschermen

Je hebt een prachtige website ontworpen. Vol trots heb je jouw eigen werk erop gezet. Korte tijd later zie je jouw foto’s echter terug op de website van je concurrent. Wat nu?

maart 2017

De Erfgoedwet 2016: meer rechten voor eigenaren, gebruikers en kopers van cultureel erfgoed

De Erfgoedwet verandert inhoudelijk niets aan de huidige beschermingsregels van cultureel erfgoed. Wel is nieuw dat eigenaren, gebruikers en kopers beter in de gelegenheid worden gesteld om actief bij te dragen aan het behoud van belangrijk cultuurbezit voor Nederland.

november 2016

Valse kunst – de kwetsbaarheid van de internationale kunsthandel

Van 11-20 maart vindt de toonaangevende kunstbeurs TEFAF plaats in Maastricht. De internationale kunsthandel is een ondoorzichtige markt en fraudegevoelig. Hoe kun je je tegen vervalste kunst beschermen?

maart 2016