Workshop Scheiden: de bomen en het bos | 12 januari 2017

Echtscheidingsdesk Helianthus, Familierecht Datum: 6 december 2016

Multidisciplinaire aanpak in scheidingen

Het zal u niet ontgaan zijn: dagelijks vernemen we uit de media verhalen over vechtscheidingen en de ernstige gevolgen daarvan voor de kinderen en partijen zelf. Zelfs de onderneming van (één van) partijen kan hierdoor in gevaar komen. Dit vergt een multidisciplinaire aanpak en daar schort het nog wel eens aan. Iedereen is van goede wil, maar de uitvoering schiet tekort. Als professionals bereiken wij elkaar onvoldoende. Dat kan beter.

Ook wij zien de voordelen van een multidisciplinaire aanpak. Al enige jaren werken wij om die reden samen met een aantal professionele hulpverleners in ons Helianthus netwerk.

Voor wie is deze interactieve bijeenkomst?

Om het multidisciplinair werken bij een echtscheiding te bevorderen organiseren wij een interactieve bijeenkomst voor alle bij deze problematiek betrokken beroepsgroepen, zoals (wijk)coaches, fiscalisten/accountants, notarissen, pensioendeskundigen, jeugdhulpverleners, enz.

Doel: samenwerking optimaliseren in belang van scheidende partijen

We kiezen voor een andere aanpak. Aan de hand van enkele filmpjes gaan we met elkaar in discussie. Wat zijn jouw sterke punten en valkuilen en hoe kun je jouw cliënt het beste helpen? Daarnaast willen wij deze middag gebruiken om kennis met elkaar te delen en van elkaar te leren. Hoe kunnen we elkaar bereiken en helpen? Door met elkaar onze professionele ervaringen uit te wisselen willen we bereiken dat cliënten full service wordt geboden en dat ze niet van het kastje naar de muur worden gestuurd.

Programma 12 januari 2017

15.30 -15.45 uur : ontvangst bij De Kempenaer Advocaten

15.45 -17.00 uur : deel 1

17.00 -17.20 uur : pauze

17.20 -18.00 uur : deel 2

Vanaf 18.00 uur : afsluiting met borrel

Aanmelden

Aanmelden kan door onderstaand inschrijfformulier in te vullen.  Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw deelname met praktische informatie over programma(tijden), route en parkeren.

 

Voor vragen over deze interactieve bijeenkomst kunt u contact opnemen met mr. Marina Farkas