Bouw

Ik heb een betaling gedaan aan iemand die achteraf failliet blijkt te zijn. Wat nu?

Ik heb een betaling gedaan aan iemand die achteraf failliet blijkt te zijn. Wat nu?

Stel je voor dat je de badkamer wil verbouwen. Je neemt contact op met een aannemer en spreekt met hem af dat de aanneemsom in vijf delen wordt voldaan. Nadat de aannemer de badkamer eruit heeft gesloopt, betaal je netjes de eerste termijn. De aannemer vraagt vervolgens of naast de tweede termijn ook alvast de…

Verduurzaming • mijn pand moet energiezuiniger: moet ik daarvoor zorgen?

Verduurzaming • mijn pand moet energiezuiniger: moet ik daarvoor zorgen?

De overheid vraagt veel van u als vastgoedeigenaar als het aankomt op verduurzaming. Zo moeten kantoorpanden per 2023 voldoen aan de voorwaarden voor energielabel C. Het landelijke streefdoel is om in 2030 de CO2-uitstoot voor bestaande bouw te halveren ten opzichte van 1990. Dát het energiezuiniger moet is duidelijk, maar wie moet daarvoor zorgen? “Ben…

Gevolgen coronavirus voor de bouw

De gevolgen van het coronavirus voor de bouw zijn (nog) niet te overzien. Opdrachten worden stilgelegd. Uitvoerende partijen worden geconfronteerd met vertragingen, leverantieproblemen en mogelijk onvoldoende beschikbaar personeel. Bouwplaatsen worden onbereikbaar of niet beschikbaar. Kortom, het zijn onvoorspelbare tijden in moeilijke bedrijfseconomische omstandigheden. Voor allen geldt: handel veilig, gezondheid staat voorop! Toch is het verstandig…

Update on housing corporations and obligation to tender

De Europese Commissie heeft op 24 januari 2019 besloten een aanvullende aanmaningsbrief aan Nederland te sturen, betreffende de nationale voorschriften over woningcorporaties. In de Nederlandse wetgeving worden woningcorporaties niet als aanbestedende dienst aangemerkt. Om deze reden was de Europese Commissie al op 7 december 2017 een zgn. inbreukprocedure tegen Nederland gestart. Woningcorporaties zijn naar de…

Recht op ontbinden koop bij bouwkundige gebreken

In het nieuwe NVM-model Koopovereenkomst Eengezinswoning of Appartementsrecht wordt per 1 februari 2018 standaard het voorbehoud van een bouwkundige keuring opgenomen. Het NVM-model kende eerder al het voorbehoud van financiering. Deze wijziging zorgt ervoor dat consumenten op de woningmarkt beter worden beschermd. Afzien van de koop Consumenten die in het koopcontract een voorbehoud van een…

Europese Commissie: Woningcorporaties zijn aanbestedingsplichtig!

Volgens de Europese Commissie moeten woningcorporaties worden aangemerkt als aanbestedende diensten. Dat betekent dat zij volgens de Europese Commissie moeten voldoen aan de Europese aanbestedingsregels. De Europese Commissie is daarom op 8 december jl. een inbreukprocedure tegen Nederland gestart. Aedes is het niet eens met dit standpunt. Volgens Aedes zijn woningcorporaties maatschappelijke ondernemingen op wiens…

Want to know more?

Neem contact met ons op!

Mail