Desks

International sports law desk

Sportrecht omvat alle mogelijke juridische zaken in de sportbranche. Denk daarbij aan arbeidsrechtelijke kwesties zoals contractbreuk, contractenrecht, doping, imagerechten, match-fixing, reglementaire geschillen, selectiecriteria, tuchtzaken en schorsingen. Onze sportrechtadvocaten kennen alle ins en outs van dit dynamische juridische speelveld.

Onze cliënten

Onze specifieke deskundigheid richt zich op het internationaal sportrecht: grensoverschrijdende conflicten met betrekking tot atleten, clubs, coaches (trainers), (inter)nationale sportbonden en spelersmakelaars. Uiteraard adviseren wij ook bij nationale vraagstukken

Advies en begeleiding

Sportrechtelijke conflicten worden over het algemeen niet door rechtbanken beslecht, maar via arbitrage of interne geschil beslechtende lichamen van sportbonden. Het Court of Arbitration for Sport (CAS) in Zwitserland is daarbij als internationaal sporttribunaal van groot belang. Andere relevante interne lichamen zijn bijvoorbeeld de Dispute Resolution Chamber (DRC) en de Players’ Status Committee (PSC) van FIFA en het Basketball Arbitral Tribunal (BAT) van FIBA. Vanwege de verschillen met rechtbankprocedures vragen sportrechtelijke procedures om een andere aanpak. Onze sportrechtadvocaten kunnen u daarbij adviseren vanuit hun ervaring met de toepassing van statuten en reglementen van verschillende internationale sportbonden (met name FIFA en UEFA) en het Zwitsers recht.

Meer weten?

Bel 026 – 35 22 888 of stuur een bericht.

Mail

Relevante artikelen

Actualiteitencursus Internationaal Sportrecht | 13 juni en 12 december 2019

Cursus op het gebied van het (internationale) sportrecht, voor advocaten, (CAS-) arbiters, tuchtrechters, juristen van sportbonden, sportorganisaties, clubs, belangenorganisaties, spelersmakelaars/intermediairs.

Football Legal #9 June 2018 | Criminal and Civil liability of football players

Article by Jan de Wrede, p. 233-237

Bekijk alle artikelen

De specialist(en)

mr. M.P. (Manfred) Nan

Advocaat - Partner

DELEN

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn