HAFTUNGSAUSSCHLUSS

Bitte beachten Sie, dass es sich hierbei um eine maschinelle Übersetzung handelt, die ein grundlegendes Verständnis unserer Webinhalte vermittelt. Es handelt sich um eine wörtliche Übersetzung, und bestimmte Wörter werden möglicherweise nicht genau übersetzt. De Kempenaer Advocaten N.V. haftet nicht für die Richtigkeit der Übersetzungen, die mit diesem Dienst erstellt wurden.

Inhaltsübersicht

Aufschub - nicht Aufhebung - des Inkrafttretens des Umweltgesetzes

Per 1 januari 2021 zou de Omgevingswet (eindelijk) in werking treden. Deze wet bundelt wet- en regelgeving voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu en water. De Omgevingswet vereenvoudigt het huidige wettelijk kader voor ruimtelijke projecten en beoogt een integrale benadering van de verschillende facetten die van invloed zijn op de fysieke leefomgeving.

Gisteren gaf Minister S. Van Veldhoven-Van der Meer, van Milieu en Wonen, in haar brief aan dat de inwerkingtreding zal worden uitgesteld, nu de voorbereiding hiervan plaats heeft moeten maken voor de Coronamaatregelen. Haar brief d.d. 1 april 2020 leest u hier.

De planning met het oog op de inwerkingtreding was om uiterlijk op 1 juli 2020 het ontwerp van het inwerkingtredings-KB aan de Eerste en Tweede kamer voor te leggen. De verlegging van de bestuurlijke aandacht naar de Coronamaatregelen en de voorlopige continuering van deze maatregelen, maken dat de datum van inwerkingtreding van de Omgevingswet moet worden opgeschoven. De Minister geeft aan te gaan onderzoeken welk uitstel van de inwerkingtredingsdatum nodig is en benadrukt dat het niet gaat om de vraag of het stelsel inwerking treedt, maar wanneer.

Wordt vervolgd – wij houden u op de hoogte.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Möchten Sie mehr erfahren?

Neem contact met ons op!

E-Mail
Der/die Spezialist(en):

Vacatures Bestuursrecht • Omgevingsrecht ...

advocaat medewerker en advocaat-stagiaire

AKTIE

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn