HAFTUNGSAUSSCHLUSS

Bitte beachten Sie, dass es sich hierbei um eine maschinelle Übersetzung handelt, die ein grundlegendes Verständnis unserer Webinhalte vermittelt. Es handelt sich um eine wörtliche Übersetzung, und bestimmte Wörter werden möglicherweise nicht genau übersetzt. De Kempenaer Advocaten N.V. haftet nicht für die Richtigkeit der Übersetzungen, die mit diesem Dienst erstellt wurden.

Inhaltsübersicht

Niet elk evenement verboden na 6 april 2020

Dinsdagavond 24 maart jl. is het volgende bericht door de overheid geplaatst: Aanvullende maatregelen 23 maart. De maatregel die de overheid op 23 maart jl. heeft genomen, is nader uitgewerkt.

Wat betekent dit nu?

Voor evenementen die een vergunningsplicht- en meldplicht hebben – dat zijn evenementen in openbare ruimten die vrij toegankelijk (eventueel ook door middel van de koop van een kaartje) zijn voor bezoekers – zijn tot 1 juni 2020 verboden.

Alle overige evenementen – dus ongeacht het bezoekersaantal – zijn tot en met 6 april 2020 verboden. Die evenementen zijn, zonder tegenbericht, niet verboden na 6 april 2020.

Annulering van evenementen die plaatsvinden in de periode 23 maart 2020 tot en met 6 april 2020 (ongeacht het bezoekersaantal).

  • Een opdrachtgever heeft het evenement geannuleerd dat plaatsvindt in de periode van 23 maart 2020 tot en met 6 april 2020.

De opdrachtgever kan annuleren en kan een beroep doen op juridische overmacht. Opdrachtgever hoeft geen annuleringsvergoeding te betalen, maar is de aanbetaling wel kwijt.

Annulering van evenementen die plaatsvinden in de periode na 6 april 2020

  • Een opdrachtgever annuleert vanaf 25 maart 2020 het evenement dat plaatsvindt in de periode na 6 april 2020.

Hiervoor geldt de normale annuleringsregeling. Het verschil tussen de annuleringsvergoeding en de aanbetaling kan bij de opdrachtgever in rekening worden gebracht.

Echter, bij de opdrachtgever kunnen andere omstandigheden spelen waardoor deze wel een beroep op overmacht kan doen, zodat de opdrachtgever geen annuleringsvergoeding verschuldigd is. Die overmachtssituatie dient dan naar verkeersopvatting niet voor rekening van de opdrachtgever te komen, wat de opdrachtgever dient te bewijzen.

Weitere Corona-Artikel 

Kijk op onze Corona Desk pagina voor meer artikelen die zijn geschreven over (de gevolgen van) het coronavirus.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Print

Möchten Sie mehr erfahren?

Kontaktieren Sie einen unserer Spezialisten. Rufen Sie an. 026 – 35 22 888 oder senden Sie uns eine Nachricht.

E-Mail

AKTIE

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn