Dag van de Scheiding | 8 september 2017

Door: mr. N.J.G. (Nynke) de Jager, mr. M.D. (Marina) Farkas-Tromp in Echtscheidingsdesk Helianthus, Familierecht Datum: 21 augustus 2017

Scheiden: het is weer de tijd van het jaar

Uit diverse media en onderzoeken blijkt dat in september de meeste echtscheidingen worden aangevraagd. Een mogelijke reden hiervoor is dat tijdens vakanties spanningen in relaties hoog kunnen oplopen. Een aantal weken vakantie met elkaar in een vakantiehuis kan voor sommige huwelijken het einde betekenen.

Sinds een aantal jaren bestaat er de Dag van de Scheiding. Deze dag is door de Vereniging van Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS) in het leven geroepen om landelijk aandacht te vragen voor het belang van deskundige bijstand bij scheidingen. De Dag van de Scheiding is overigens niet vanwege ‘de piek in echtscheidingen’ in september gekozen, maar omdat de eerste Nederlandse echtscheiding op 15 september 1796 is uitgesproken.

Dit jaar is de Dag van de Scheiding op 8 september. Op die dag bent u welkom tussen 9.00 en 17.00 uur voor een gratis oriënterend gesprek met een van onze scheidingsadvocaten en -mediators. Kom gerust bij ons langs als u:

  • meer wilt weten over het over het scheidingsproces en/of de gevolgen van scheiden;
  • meer wilt weten over het ontbinden van een samenlevingsovereenkomst;
  • wilt weten of mediation voor u geschikt is;
  • advies wilt over alimentatie of het vaststellen dan wel wijzigen van een zorgregeling;
  • een second opinie wilt.

Wilt u langskomen voor een gesprek met één van onze advocaten, stuur dan een e-mail aan familierecht@dekempenaer.nl of bel naar 026 3522 825.