mr. G.W. (Guido) Roest

Advocaat sinds 2010


Guido gaat de diepte in. Maar weet ook snel en praktisch te handelen als de zaak daar om vraagt. Hij houdt van de afwisseling die zijn dagelijkse praktijk met zich meebrengt. Het ene moment graven in complexe juridische vraagstukken, het volgende moment persoonlijk contact met zijn cliënten. Dat snelle schakelen houdt hem scherp.

Contact

Kennis

Bewindvoerder of curator zijn doe je er niet eventjes bij.

Een benoeming tot bewindvoerder of curator brengt een hoop verantwoordelijkheden en veel werk met zich mee. Onderschat niet wat de gevolgen kunnen zijn als er iets fout gaat!

juli 2017

Een kleine strafzaak als ondernemer en toch een gevangenisstraf?

Het zal u maar gebeuren, dat u voor de tweede keer binnen vijf jaar voor iets kleins voor de rechter staat en het dan ineens gaat over gevangenisstraf in plaats van taakstraf.

maart 2017

Rijbewijs automatisch ongeldig, kan dat zonder waarschuwing?

Het komt voor dat uw rijbewijs automatisch ongeldig is geworden zonder dat u daarover een bericht heeft ontvangen. Deze maatregel is bij velen onbekend, waardoor het kan gebeuren dat u nietsvermoedend zonder geldig rijbewijs rijdt en dus in overtreding bent. De strafmaatregelen kunnen vergaand zijn: van (hoge) boetes tot zelfs gevangenisstraffen.

oktober 2016

Recht van reclame: een sterk middel voor leveranciers om goederen terug te krijgen

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, heeft het recht van reclame niets met de reclame op televisie te maken. Het recht van reclame is een recht van verkopers om hun goederen terug te halen.

juni 2016